Arcalia. Parcul Dendrologic. Ce poti vizita cu 1 (un) leu.

… am ajuns la parcul Dendrologic de la Arcalia. Mai fusesem acum aproape 20 de ani, pe vremea aia intr-o excursie de pionieri.

De atunci mai tineam minte franturi dintr-un parc asemanator unei gradini botanice, cu un castel samd. Ce am gasit acum era tot un parc asemanator unei gradini botanice, cu un castel (castelul Bethlem), inconjurat de flori, cladirile recent renovate, dar in afara de portarul care ne-a rupt bilete (1 leu de persoana) si cateva ingrijitoare care stateau la soare, nu era nimeni. Tipenie de om sau vizitator. Unul dintre caini ne-a fost “ghid” prin parcul lasat in paragina – aparent doar zona din imediata vecinatate a castelului este ingrijita, iar dupa foisorul bine dotat cu mese si gratar, miroase a loc perfect pentru facut chefuri. Cum la intrare sta scris ceva legat de centrul regional al francofoniei, probabil ca acel foisor ajuta la “dezlegat” limba :).

La intoarcere, n-am mai gasit pe nimeni. Se evaporasera pana si cainii, poarta larg deschisa pentru oricine.

Pe drum, un singur panou arata “Parcul Dendrologic Arcalia,  7 km”. Daca vreti sa stiti cum se ajunge, lasati un comentariu.

Toate pozele, pe Fotonline


Drumul prin parc


Resturi de gradina japoneza


In fata castelului Bethlem


Castelul Bethlem


Intrarea in Centrul Regional al Francofoniei, pastorit de UBB.

2 thoughts on “Arcalia. Parcul Dendrologic. Ce poti vizita cu 1 (un) leu.

  1. djonexx Post author


    View Larger Map

    De la intersectia E576 cu drumul spre Reghin, se trece calea ferata si imediat la stanga – si mergi pe drumul ala pana dai de castel – la un moment dat se vede acoperisul castelului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *