O reteta de succes la un pahar de vin inainte sau dupa miezul noptii este pita cu branza topita. Nu orice fel de pita, si nu orice fel de branza topita ๐
(cei cu level > 1 in ale bucatarisitului, sariti direct la comentarii ๐ )
Componente:รย painici sau chifle Graham, prajitor de paine, branza topita Philadelphia; sare.
Proces: Se taie painicile sau chiflele in jumate, se dau usor prin prajitorul de paine pana prind un pic de crusta. Calde fiind, se ung cu un strat subtire de branza…. si se adauga sare dupa gust ๐
Edit: si usturoi ๐
Cele mai bune erau in Apostasy, pe Lower Dominick Street, in Galway, la orele mici ale diminetii.
O plecat nevasta la bunici, cu copii si ai ramas singurel? :))
Nu ma ๐ doar mi-am amintit de vremurile alea…
Ma indemni sa povestesc si io despre sandvishu’ Armatura sau omleta CUG :-))
Spune-ne despre ele ๐
Omleta CUG
Deci, dai borcanele deoparte de sub masa de langa geamul cu vedere spre Somesheni, scoti de acolo canceul emailat cu carne si carnati in untura. Pescuiesti de acolo din zona si oala de prajit, aceeasi in care prajeam cartofi pai cu un termoplonjon rusesc. Se baga boltzaru’ cu nikelina in priza, se scutura oala de praf si se tranteste in ea cu generozitate un maldar de porcarii imbibate in untura. Se lasa pe boltzar pentru reanimare.
Intre timp, se ia din coltz oala de 20 l plina cu oua ambalate in faina de cucuruz (buna ca antishoc si ca ratie de subzistenta in perioada cand nu mere nime’ din camera acasa). Daca te coafeaza pui si de o mamaliga dupa ce cureti termoplonjonu rusesc de ulei si de crusta de cartofi prajiti solidificata pe el si care ii diminueaza randamentul. Dar important e sa iei 9 oua, sa le bati bine intr-un blid cu piper si ceva e-uri. In amestec trantesti si o lingura cu branza tzapana, dinaia iute, framantata ce o scociorasti de pe peretele unuia din borcanele uitate sub masa.
Intre timp porcariile din tigaie is reanimate…fuga la usha, o incui si o blokezi cu un scaun ca vin peste tine zombii aia de la etaju’ unu rupti de foame si innebuniti de miros. Te intorci la blid, il rastorni in oala cu carnea reanimata si cand te saturi de invartit toata treaba prin oala, o trantesti in blid si te dai la ea cat e fierbinte si ailalti din camera isi cauta furculitele, pe care tu ai avut grije sa le ascunzi in tot felul de locuri destepte. Si scoti boltzaru’ din priza! E de preferat consumul cand citesti un curs de criminalistica…aportul de vitamine si energie te va ajuta sa ai o prestatie de exceptie in sesiune, avand mintea limpede si focusata. De dragul variatiunii se pot include in compozitie castraveti murati, gogosari, zacusca sau cartofii prajiti ramasi de ieri. – extras din ghidul de supravietuire al studentului clujan
De sandvishu Armatura nu povestesc ca mi-e rusine. Si in plus, daca as povesti, ar trebui sa dau fuga pana la doctor ca nu imi vine sa cred ca sunt ok dupa ce am mancat asa ceva…kit ca a fost acu 15 ani:-)
Nu imi vine sa cred ca ai uitat sa mentionezi THE hot chocolate de la Apostasy.
Vremuri faine…
Acum nu mai e nici Bananaphoblacht.
Am gasit asta, un reminder pt atmosfera de acolo:
http://www.youtube.com/watch?v=_I7IzjxFOhQ
Da Arpi, acum ca zici, imi amintesc ๐ THE hot chocolate, intr-adevar. Ciocolata calda facuta din ciocolata adevarata, data prin razatoare, turnata in lapte fierbinte, cu un shot de scortisoara.
Zicea cineva odata “unde-i emoticonul balos cand ai nevoie de el” :))